Dyr og planter på Antarktis

Forum der alle registrerte kan delta i en interaktiv dialog med forskerne. Registrering av nye brukere er avsluttet. For mer informasjon om Fimbulisen og forskningsprosjektet, gå til prosjektets hjemmesider.

Moderator: Forskere

Dyr og planter på Antarktis

Innlegg 8.-10. klasse » 09 Des 2009 15:18

Hei :D
Eg lurer på kva for nokre dyr som lever på isen nede på Antarktis. Veks det planter der nede?

Helsing Louise ;)
8.-10. klasse
 
Innlegg: 5
Registrert: 09 Nov 2009 14:51

Re: Dyr og planter på Antarktis

Innlegg olenost » 11 Des 2009 23:47

Hei Louise
Her inne på isen fins det ikke noen planter. Ingen dyr på fire ben heller, men vi får daglig besøk av fugler. Det er stort sett fire fuglearter vi ser. Det er snøpetrell, antarktispetrell, wilson stormsvale og storjo (også kalt skua). Petrellene er stormfugler som lever hele livet sitt på havet. Men de hekker inne i fjellene rundt Troll stasjonen og derfra flyr de ut til havet for å skaffe mat til seg selv og kyllingene. Det er på disse turene de flyr over oss og kommer ned for å sjekke oss ut. De spiser krill som er en slags reke. På Troll stasjonen ser vi masse petreller som har reir mellom steinene. Wilson stormsvale er også en stormfugl som lever av havet, og jeg er ikke egentlig helt sikker på hva den gjør her inne på isen. Kanskje hekker den i fjellene den og. Storjoen er en rovfugl som lever av godt av å spise petrell kyllinger når det er sesong for det.
Vi har enda ikke sett en pingvin på turen. Dette får vi sikkert se når vi kommer til losseplassen på slutten av turen. Pingvinene har problemer med å komme inn på isbremmen fordi kanten opp fra havet er for høy. Men på losseplassen kan de komme opp så vi håper å se dem der. På losseplassen er det også vanlig å se sel, men det kommer an på om det er sjøis igjen når vi kommer dit. Sent på sommeren smelter den landfaste sjøisen bort, og på den isen pleier det å ligge sel.
Takk for spørsmålet, håper du er fornøyd med svaret. Kanskje kan du finne ut mer om disse fuglene hvis du googler dem.
Hilsen
Ole Anders
olenost
 
Innlegg: 10
Registrert: 08 Sep 2009 09:26


Gå til Diskusjon for elever, lærere og forskere

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron